Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. De wijngaarden liggen op hellingen aan de voet van de koele Pyreneeën en Cevennen, in het zuiden van Frankrijk. De bodem bestaat uit kalksteen, wat perfect is voor de delicate Pinot Noir. De vinificatie begint met 2 dagen pre-fermentatie. Daarna volgt een koude maceratie om het frisse fruit te vangen in de wijn, gevolgd door 2 weken van vergisten. De wijn rijpt 6 maanden in Frans eiken en wordt vroeg gebotteld op de primaire smaken van de druiven te behouden.
Verfrissende en subtiele aromas van rijpe frambozen en veenbessen met een hint van pruim en toast. In de mond een mooie balans van rijp fruit en frisheid met een aantrekkelijk kruidige rooksmaak.
Deze lichte rode wijn is bij uitstek de wijn voor bij kalfsvlees en eend. Maar ook is hij te combineren met onder andere gevogelte en paté's.
De Nebbiolo wijngaarden die zich rondom de gemeente Barolo bevinden liggen op een hoogte van 280 - 380 meter boven zeeniveau. De bodem is rijk aan grijze zanderige zilte klei die soms zelfs ...
Meer over deze wijn
Deze Spaanse rode is perfect in balans. De zuren, het fruit, de tannines. De kleur is intens. De geuren en smaken blijven maar doorkomen en blijven ook nog even rondhangen: kersen, rood ...
Meer over deze wijn
Deze Pinot noir krijgt zijn bijzondere, complexe karakter door het gebruik van druiven uit de verschillende regio’s van Californië die het meest geschikt zijn voor de aanplant van pinot ...
Meer over deze wijn
Krachtpatser! Intens van kleur, geur en smaak. De wijn is diep donkerrood en ruikt naar bakken met fruit: pruimen, bessen, bramen, kersen, frambozen. Gekonfijt en jammig. Daarnaast ook het ...
Meer over deze wijn