Het productieproces van alcoholvrije wijn begint met hetzelfde gistingsproces als bij gewone wijn, waarbij suikers in druivensap worden omgezet in alcohol. Hierna wordt de alcohol pas uit de wijn gehaald, vaak met behulp van technieken zoals vacuümextractie of de "spinning cone"-methode. Deze methoden halen de alcohol op lage temperatuur uit de wijn en behouden tegelijkertijd de aroma's en smaken, omdat er stoom wordt gebruikt om deze te behouden. Dit zorgt voor alcoholvrije wijn met de gewenste wijnsmaak. Alcoholvrije wijn Na het verwijderen van alcohol uit wijn kan er nog een kleine hoeveelheid restalcohol achterblijven. Dit is tot maximaal 0,5%. Het is wettelijk toegestaan, op voorwaarde dat het op het etiket wordt vermeld. Als het etiket "0,0% alcohol" vermeldt, betekent dit dat er geen restalcohol in de wijn aanwezig is. Zoals het geval is bij deze Merlot van Lussory.Lussory Lussory staat bekend om zijn assortiment alcoholvrije wijnen. Ze bieden verschillende varianten aan,
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Het is Jean-Claude Mas gelukt: topwijnen produceren zonder toegevoegd sulfiet. Ideaal voor mensen die wijnen willen drinken zonder dit conserveringsmiddel dat tegenwoordig in bijna iedere ...
Meer over deze wijn
Rijke Saint-Émilion Grand Cru uit het internationaal bejubelde topjaar 2022. Barstensvol rijk Merlot-fruit als zwarte kers en bosbes met een vleug vanille en ceder. Bekroond met Goud in ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn