Kékfrankos heeft een enorm potentieel in de regio Szekszárd. Het produceert wijnen die elegant, fruitig zijn met een grote zuurgraad. Smaken van bosbessen en aangename eucalyptustonen komen het smaakprofiel binnen. Márkvárt Kékfrankos is een perfect voorbeeld!
Het werd gerijpt in grote oude Hongaarse vaten, met de nadruk op de fruitkarakters. Potentieel om oud te worden! Let op het is niet makkelijk om bij één glas te stoppen!
Heerlijke wijn bij eend-, lams- of tomatengerechten.
In de regio Szekszárd moet de Bikavér minimaal de druiven Kékfrankos en Kadarka in de blend hebben. Márkvárt Bikavér heeft altijd 50% Kékfrankos en 10% Kadarka als basis. De andere rassen ...
Meer over deze wijn
De wijnmaker Jani Márkvárt is van mening dat Kadarka een vlaggenschipwijn van de regio is. Hoewel steeds minder wijnmakers ervoor kiezen om met dit ras te werken, vanwege het feit dat het ...
Meer over deze wijn
De basis is sangiovese grosso en de wijn heeft een ongelooflijk groot rijpingspotentieel. Het is een extreem laat rijpend type en daarom moet het gewas streng gecontroleerd worden. Zijn ...
Meer over deze wijn
Elke druivensoort in deze unieke blend word apart gevinifieerd. Fermentatie met de natuurlijke gist van elke variëteit vond plaats in open houten vaten bij gecontroleerde temperatuur. De ...
Meer over deze wijn
Schitterend geelgroen van kleur. Deze Australische blend heeft een elegante, licht aromatisch geur en frisse, maar tegelijkertijd uitgesproken smaken. Veel fruit, zoals kweepeer, citrus, ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn