Verrukkelijke, chique, houtgerijpte Chardonnay vol exotisch fruit, vanille en een vleugje kokos. Bedoeld om mee te tafelen, maar ook erg lekker om zo van te genieten. Van de chardonnay kunnen strakdroge witte wijnen worden gemaakt, bijvoorbeeld Chablis, maar ook volle, krachtige, houtgerijpte wijnen, zoals deze uit Chili. Hij heeft veel smaak. Peer, mango, vijg, vanille, kokos en geroosterde hazelnoot, er zit van alles in. Wat je noemt een dikke wijn die dankzij z'n frisse, fruitige zuren niet zwaar overkomt. Die balans, dat is knap werk van de wijnmaker van Concha y Toro. Echt een wijn om op je gemak van te genieten. Hij past ook goed bij oosters eten met kokos, bijvoorbeeld een curry met vis of kip. Je kunt hem het beste in een groot glas schenken, dan komen alle geuren en smaken vrij. De wijn is vernoemd naar Don Melchor de Santiago Concha y Toro, Marques (markies) de Casa Concha grondlegger van het wijnhuis Concha y Toro.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn