Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken. Appassimento Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dit is een 'droogzolder' met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met
Primitivo is een graag geziene gast in het uiterste zuiden van de laars. In Puglia profiteert hij van veel zonuren en warmte. Ideaal voor krachtig, zondoorstoofd rood. Deze Limited Edition ...
Meer over deze wijn
Deze cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt van laat geoogste trossen die door hun lange hangtijd zijn ingedroogd. Met als resultaat een ongekend rijke wijn met 99/99 Maroni punten.
Meer over deze wijn
Een bijzondere rode wijn met een hoog smaakgehalte. Een intense geur van kers, framboos en aalbessen. In de smaak kom je rozebottel, framboos en gekonfijt fruit tegen. De wijn is vol, ...
Meer over deze wijn
Met deze wijn maak je indruk. Je ruikt kersen en pruimen, maar ook droge kruiden. Rijp rood fruit samen met zoete specerijen maakt dit glas wijn sappig en vol in de smaak. Een lekker ...
Meer over deze wijn
Château Nouret ligt in de noordelijke Médoc, vlakbij Civrac en Bégadan en op steenworp afstand van het beroemde, hoog aangeschreven Château La Tour de By waar het zeker wat van weg heeft. De ...
Meer over deze wijn
Chianti is een beroemde Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Het wordt voornamelijk gemaakt van de Sangiovese-druif, die zorgt voor een fruitige, kruidige smaak met tonen van kersen, ...
Meer over deze wijn
Een Governo is een Italiaanse wijnstijl die verwijst naar een oude wijnmaaktechniek die oorspronkelijk uit Toscane komt, genaamd "Governo all'uso Toscano". Deze methode wordt al sinds ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn