Sticky' is de Engelse koosnaam voor een honingzoete dessertwijn als deze. Gemaakt van laatgeoogste, ingedroogde druiven. Goed gekoeld is hij op z'n lekkerst. Wijnhuis Nederburg valt voortdurend in de prijzen. In 2011 riep de Platter's, de toonaangevende Zuidafrikaanse wijnkoopgids het wijnhuis uit tot Winery of the Year. In 2012 ontving Nederburg die titel van de IWSC, international wine and spirit competition. De Roemeense Razvan Macici geeft leiding aan de wijnmakers van wijnhuis Nederburg. Sinds zijn komst in 2001 regent het medailles en elk jaar opnieuw weten Macici en zijn medewerkers de wijnwereld te verrassen met iets nieuws. Macici: 'Bij Nederburg wordt veel geexperimenteerd. Voor een wijnmaker is Zuid-Afrika een droomland: jong, vernieuwend en dan de natuur, die is hier zo ongerept en overweldigend. Onze wijngaarden liggen in Paarl, in het Cape Floral Kingdom. De gigantische diversiteit aan planten maakt de smaak van de druiven vanzelf al rijker en completer.'.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn