Wie Rueda zegt, zegt Verdejo - regio en druif zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dit gebied in Castilla y León, op 170 kilometer ten noordwesten van Madrid, is hét witte wijnbastion van Spanje. Verdejo is hier de sterdruif en staat bekend om zijn stuivende citrusfruit met een levendige en opgewekte frisheid. De combinatie van hooggelegen wijngaarden op een plateau tot wel 800 meter, kalkrijke bodems en koele nachten zorgt voor intense aroma's en fraîcheur. Juist om dit te benadrukken en te behouden wordt er in Rueda meestal 's nachts geoogst.Klimaatverandering SpanjeToch is er een kanttekening bij de opkomst van Spaanse witte wijn: de impact van klimaatverandering. Extreme droogte en watertekorten zorgen ervoor dat het rendement per hectare - toch al vrij laag - nóg verder afneemt. Prijsstijgingen liggen dus op de loer. Daarnaast zou het best zo kunnen zijn dat er wellicht prioriteit zal worden gegeven aan de teelt van voedingsgewassen. In Rueda resulteerden de
Het Spaanse wijnmerk Pata Negra maakt wijnen in wel 8 verschillende DO’s. Vrij uitzonderlijk. Deze 100% verdejo komt uit Rueda. De druiven worden ’s nachts geoogst, waardoor de frisheid in ...
Meer over deze wijn
Verdejo uit Rueda. Levendig, sappig en opwekkend. In deze aromatische wijn herken je de geur van appels, tropisch fruit en venkel. Schenk hem als aperitief, bij Spaanse voorgerechten met vis ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze Rueda worden ’s nachts geoogst, waardoor er zoveel mogelijk frisse aroma’s behouden blijven. Het resultaat is een wijn waar het fruit vanaf spat! Dit is een ideale ...
Meer over deze wijn
Kan het? De voor oxidatie gevoelige Verdejo op hout laten gisten en rijpen? Ja, het kan. Maar dan wel relatief kort (6 à 7 maanden). Oude wijnranken en serieus goede wijnboeren zijn ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn