Retsina is de toverdrank van de Grieken. Deze ‘hars-wijn’ werd al in de verre oudheid gedronken en werd het een genezende werking toegeschreven. ’Retsina’ (Griekse woord voor hars) wordt gemaakt door tijdens de gisting van de most denne-hars van de Aleppo-boom toe te voegen, dat oplost in de zich ontwikkelde alcohol. Waarschijnlijk is Retsina ontstaan toen men de amforen waarin de wijn werd bewaard en afgesloten met houten stoppen, dicht smeerde met hars. Tijdens het transport en het schudden loste er wat van die hars op in de wijn. Heldere strogele kleur. In de mond toont deze wijn een kenmerkende smaak van hars.
De Grieken drinken Retsina als aperitiefwijn met wat hapjes als olijven, stukjes paprika en komkommer.
Zeer frisse grasachtige geur, waarin de Sauvignon Blanc duidelijk herkenbaar is. In de smaak sappig, waarin ook nadrukkelijke citrusfruit naar voren. Soepel in de smaak. Het geheel eindigt in een verleidelijk lange afdronk.
Meer over deze wijn
Klassieke combinatie van zuidelijke druiven, op het fruit gemaakt. Heerlijk sappig, met frisheid, rode kersen, niet heel krachtig, maar open en verleidelijk, met fijne zuren, heel fruitig en ...
Meer over deze wijn
Heerlijk van smaak! Je kunt verschillende smaken terugvinden in de wijn. Smaken zoals; exotisch fruit, peer, meloen, honing en pruimen. De wijn is heel erg verleidelijk en fris, ook is het ...
Meer over deze wijn
Een klasse champagne met mineraliteit! Een ‘blanc de blancs’ van 100% Chardonnay druiven. Deze champagne heeft een levendige strogele kleur. Met een zacht mondgevoel en smaken van ...
Meer over deze wijn