Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om geoogst te worden. Precies rijp wil zeggen dat de Viognier-druif een suikergehalte heeft met een potentieel alcoholgehalte van 13%. Te vroeg oogsten zorgt voor een neutrale en aromaloze wijn en te laat oogsten maakt de wijn log en onfris door het hoge suikergehalte. Wijnboeren dienen het rijpingsproces van de Viognier-druif dus goed in de gaten te houden. Als de rijping perfect is, levert deze druif een heerlijk volle wijn met zachte fruittinten.Viognier aanplantenDe druif wordt tegenwoordig veel aangeplant in Languedoc in Frankrijk, maar ook in de nieuwe wereld zoals in Chili, Zuid-Afrika en Australië. De bekendheid van de witte wijn is ook mede gekomen door de wijnmakers uit de nieuwe wereld. Zij zochten een alternatief voor Chardonnay: een volle wijn, maar zonder een overheersende houtsmaak. De
Amerikaanse Chardonnay gerijpt op oude Bourbonvaten. Dit zorgt voor een volle rijke chardonnay met tonen van vanille, abrikoos en gele appel. Perfecte combinatie met romige sauzen of kip. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze Zuid-Afrikaanse reserva variant is gemaakt van druiven van speciaal geselecteerde wijngaarden. De viognier voegt een lekkere zachte fruitigheid toe van nectarines en perzik en de ...
Meer over deze wijn
In no time heeft Jean-Claude Mas van Arrogant Frog de mascotte van zijn bedrijf gemaakt. Een humoristische naam, maar serieuze wijn die je gerust aan tafel kan serveren. Deze blend is vol en ...
Meer over deze wijn
Witte blend uit de Languedoc gemaakt van 80% chardonnay, 17% viognier en 3% muscat. De wijn wordt gemaakt door Jean-Claude Mas, een van de beste wijnmakers van de Languedoc. Serveer deze ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn