Een “Vino Spumante Brut Metodo Classico Rosato” gemaakt van Sagrantino, een fantastiche druivensoort om rode wijn van te maken, maar ongekend voor een mousserende rosé. Feestelijk, heerlijk en vooral origineel.
Na de oogst in september wordt de wijn 10 dagen in stalen tanks met temperatuur controle klaar gemaakt voor de volgende stap: de klassieke methode om “champagne” te maken. Het resultaat na 18 maanden mag er zijn.
Een frisse spumante met bloemige tonen van rode appel, citrus en grapefruit. De smaak is levendig en evenwichtig, met een goede structuur en een aangename frisse zuurgraad.
De ene Ripasso is niet de andere, want de Ripasso van Tinazzi is een klasse apart! Gewaardeerd met 95 Importeria punten. Wij kunnen slechts hieraan toevoegen dat deze Ripasso beter is dan menig Amarone.
Meer over deze wijn
De Caravaggio Rosso is een zeer lekkere wijn. Het feit dat hij 99 punten kreeg, onderstreept deze kwaliteit. Robijnrode kleur, briljant en levendig. In de neus
knapperig rood fruit, kersen ...
Meer over deze wijn
Montalcino is een van de beroemdste wijndorpjes van Toscane en hun beste wijn heet Brunello di Montalcino. Deze wijn is gemaakt van de druif sangiovese. Je proeft de typische smaak van ...
Meer over deze wijn
Orvieto Amabiles zijn rijker dan de droge Secco-wijnen en kunnen omschreven worden als medium-dry. Zacht in de mond met subtiel perzik- en amandelen en voldoende frisheid met een ...
Meer over deze wijn