Klassieke, velourszachte dessertwijn uit de Rhonevallei. Gemaakt van zoete muskaatdruiven. Die proef je duidelijk. Heerlijk bij ijs en andere nagerechten. Beaumes-de-Venise ligt in het zuiden van de Rhonevallei. Naast rode wijnen produceren ze hier ook deze bijzondere dessertwijn. Dat hij gemaakt wordt van muskaatdruiven, proef je direct bij de eerste slok. Hij is heerlijk sappig met de zoete, geurige smaak van rijpe muskaatdruiven en een fluweelzachte nasmaak. Eigenlijk is zon wijn een dessert op zich, maar meestal wordt hij bij een nagerecht gedronken. En echt, je kunt hem met van alles combineren als het maar niet te zoet is want dan proef je niet veel meer van de wijn. Hij is lekker bij vruchtengebak, sorbetijs en aardbeien, maar probeer hem ook eens bij pure chocolade. Heel verrassend hoe goed die twee bij elkaar passen. Thierry Vaute is de eigenaar van Domaine de la Pigeade waar deze wijn vandaan komt. De familie Vaute drinkt deze zoete Muscat ook graag bij iets hartigs als pate en blauwe kaas.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn