Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Bardolino is het kleine broertje van Valpolicella. Lichter van karakter en dusgeschikt om gekoeld te serveren. Met rode kersen, zachte tannines en een kleinbittertje. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De ‘normale’ instapwijn van Zonin is licht, soepel en makkelijk drinkbaar. Gemaakt van de typische druiven uit de streek: corvina, rondinella en molinara. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Van corvina, rondinella en molinara wordt eerst een fruitige en aromatische wijn gemaakt. Vier maanden later krijgt de wijn een tweede gisting met de most van Amarone. Deze wijn gaat perfect ...
Meer over deze wijn
Bardolino Classico is gelegen aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer in Veneto. Deze heerlijke fruitige rode wijn smaakt naar kersen en zit boordevol sap. Lekker om licht gekoeld te ...
Meer over deze wijn
Amarone riserva wil zeggen dat de wijn minimaal 4 jaar gerijpt moet zijn waarvan minimaal twee jaar op eikenhouten vaten. Hierdoor ontwikkeld de wijn aromas van ceder hout, paddestoelen en ...
Meer over deze wijn
In het noordoosten van Italië tussen Venetië en het romantische Verona worden heerlijk sappige wijnen gemaakt met opwekkende zuren en barstensvol rood fruit. Zo ook deze Valpolicella. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Bij Ripasso krijgt de wijn een tweede vergistingsproces. Hiervoor wordt de most (de schillen, pitten en takjes) van de Amarone gebruikt. Dit zorgt voor meer stevigheid en concentraat in de ...
Meer over deze wijn
Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Dit zorgt voor een hoog concentraat. In tegenstelling tot bij Reciotto worden alle druivensuikers omgezet in alcohol. Het resultaat is stevig ...
Meer over deze wijn
De druiven worden na de oogst gedroogd. Het vocht neemt af en het suikergehalte neemt toe. Dit zorgt voor een geconcentreerde wijn met een hoog alcoholpercentage dat kan oplopen tot wel 15%. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 37.5cl.
Meer over deze wijn
De lichtvoetige buurman van Valpolicella. Drink hem jong en licht gekoeld. Jeproeft kersen, bloemen en lichte tannines. Bij uitstek geschikt om bij vis teschenken. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn