Deze Chianti is een blend van 80% Sangiovese, 10% Canaiolo en 10% Mammolo. Oogstperiode: half september. De fermentatie in roestvrijstalen tanks van 100 hl; ca. 15 dagen maceratie bij een gecontroleerde temperatuur van 30°C. Rijping op fles: tot 3 maanden.
Schoon robijnrood. Intens aroma, met de typische subtiele geur van violet en aroma's van rode bessen. De smaak is levendig en fris, met een aangename fruitige afdronk.
Ideaal als aperitief, bij vleeswaren, pasta met tomaten en vleessauzen, wit vlees en verse kaas, salades en gegrilde groenten.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Meer over deze wijn
Waar de Amarone uit de Valpolicella streek wereldberoemd mee is geworden voeren ze in de Chianti streek al sinds de 14 eeuw uit. Governo is een vinificatietechniek waarbij men de eerst ...
Meer over deze wijn
Een volle, intense rode wijn met tonen van rijp fruit zoals bosbessen, kersen en een hint van zwarte peper. Ooit maakte Michelangelo schilderijen voor de Toscaanse familie Frescobaldi in ...
Meer over deze wijn
Dubbele flesmaat Chianti gemaakt door de familie Frescobaldi op het beroemde landgoed Castiglioni. Gemaakt van 90% sangiovese aangevuld met merlot. Sappig en vol met bosbessen, kersen en ...
Meer over deze wijn
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van witte druiven en heeft een aangename geur van rijpe appel. De smaak is fruitig en zacht met een licht zoetje en fruitige aroma's. ...
Meer over deze wijn
De wijn is geen doorsnee vanille-chardonnay, maar eentje met een hoge drinkbaarheidsfactor.Heel mild en fruitig op de neus. Minder voor de hand liggende zuur dan veel Limoux Chardonnays. ...
Meer over deze wijn