The Bernard Series heeft zijn naam te danken aan Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar', omdat hij niet tevreden was tot de wijn helemaal perfect was en volledig naar zijn zin. In de naar hem vernoemde serie worden veel Rhônedruiven gebruikt, omdat die hier perfect gedijen. Dit is zefls een combinatie van drie van deze druiven, aangeduid met de afkorting SMV: syrah, mourvèdre en viognier. Een beetje wit dus ook, zoals ook wel gebeurt bij de syrah van Hermitige en Côte-Rôtie. Dit rondt deze machtige en stoere wijn heerlijk af, geholpen door een rijping op 'small barrels', kleine vaten.
Na een strikte selectie van de beste druiven worden de drie druivenrassen op een traditionele manier samen vergist. Vervolgens rijpt hij op barriques van Frans eiken, gedurende een periode van 14 maanden.
Het ruige Franse Zuiden, maar dan uit Zuid-Afrika. Aards, met koffie, leer, kruiden, tabak, laurier. De smaak is stevig, krachtig, maar heeft ook sap en zuren, met chocolade, rozemarijn; lekker stevig en karaktervol.
Gegrilde lamskoteletten, pittige worstjes van de grill, entrecote, gerijpte harde kazen.
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
La Jefa, ofwel 'de Baas', maakt de Matsu serie compleet! De Matsu La Jefa is een eerbetoon aan de krachtige vrouwelijke wijnmakers, oftewel de 'jefa's', die een essentiële rol spelen in de ...
Meer over deze wijn