Garganega, Trebbianello, Trebbiano en Bianca Fernanda druiven groeien op kleine heuvels met kalksteen in de grond, ten zuiden van het Gardameer. De druiven worden met de hand geplukt en in houten kisten gedaan. Dit gebeurt meestal vroeg in de ochtend of laat in de avond om te voorkomen dat ze beschadigd raken door de hitte van de dag. Druiven die in de koelere uren worden geplukt, blijven heel en gaan niet gisten tijdens het transport.
Als de druiven in de wijnkelder aankomen, worden ze direct geperst. Het sap wordt gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks (20°-23°C). De druivenschillen blijven vaak lang in de tank met andere natuurlijke stoffen, zodat ze meer aroma's vrijgeven. Na de fermentatie wordt de wijn gestabiliseerd en gebotteld.
Deze wijn heeft een licht strogele kleur met lichte groenachtige tonen. Het bouquet is delicaat, fris en elegant fruitig. De smaak is zacht mineraal en licht sappig. De specifieke locatie en hoogte van de wijngaard geven de wijn een delicate mineraliteit, een belangrijke structuur en typische bloemige geuren.
Deze wijn past perfect bij gegrilde zeebaars, gebakken scholfilet, lichte salades met geitenkaas en honing, carpaccio van Sint-jakobsschelpen, risotto met asperges en Parmezaanse kaas, en jonge Brie of mild geitenkaasje.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Wat een geweldige mix aan druiven in deze wijn! Dit proef je ook in een hoog ADHD gehalte wat uiteindelijk de wijn alleen maar ten goede komt.Lichte hel strogele kleur met groene reflexen. ...
Meer over deze wijn
Het is een zeer elegante en delicate wijn, die zich met name kenmerkt door indrukken van o.a. rijp citrusfruit (vooral citroen), ananas en iets nootachtigs. Het is tevens een krachtige wijn, ...
Meer over deze wijn
Een witte wijn met een sterke persoonlijkheid, die bestaat uit 100% Trebbiano di Lugana. De druiven van deze wijn komen van een prachtig gebied gelegen rondom de zuidkust van het Gardameer, ...
Meer over deze wijn
De Colombara van Zenato is in alles meer Soave dan de 'gewone' Soave: intenser, frisser, verfijnder en complexer. Een prachtige wijn met diepgang. Geen rijke, ronde wijn, maar zijn ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn