Puglia, gelegen in de hak van de Italiaanse laars, is één van de grootste wijngebieden van het land. Hier zorgen het warme mediterrane klimaat, de verkoelende zeebries en de kalkrijke bodems voor ideale omstandigheden om druiven optimaal te laten rijpen. Het resultaat? Rijke, volle en kruidige Italiaanse rode wijnen boordevol fruit.Primitivo druifWie Puglia zegt, zegt Primitivo. De 'powerdruif' met meer zwoelheid per euro dan waar dan ook ter wereld. Geen wonder dat deze hartendief zo immens populair is. De naam 'Primitivo' verwijst niet naar z'n smaak of karakter, maar naar z'n vroege rijping - 'primus' betekent 'de eerste'. Primitivo is één van de eerste druiven die geplukt worden, vaak al eind augustus. De druif vindt z'n oorsprong in Kroatië (als Crljenak Kaštelanski), maar voelt zich in Puglia als een vis in het water.
Primitivo is een graag geziene gast in het uiterste zuiden van de laars. In Puglia profiteert hij van veel zonuren en warmte. Ideaal voor krachtig, zondoorstoofd rood. Deze Limited Edition ...
Meer over deze wijn
Rode wijn uit de hak van Italië, gemaakt van 100% primitivo. Deze druif wordt in Californië ook wel zinfandel genoemd. Hij heeft een dikke donkere schil en kan daardoor uitstekende wijnen ...
Meer over deze wijn
Tesoruccio Tesoruccio Primitivo 0.75L nu voor slechts €7.99,-. “Direct fruit vooruit. Met kwieke stap door de gangen. Alle ramen open. Een nieuwe kijk op primitivo. Trekt volle zalen. Nog ...
Meer over deze wijn
De Italiaanse druif primitivo is de held van het zuiden. Hij staat voornamelijk aangeplant in Puglia, de hak van de laars. Hij levert krachtige wijnen op. Deze wijn past perfect bij gourmet, ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn