De wijngaarden van deze wijn zijn gesitueerd in de Setúbal streek vlakbij Lissabon. De bodem is kalk-klei en het klimaat mediterraan. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten met koude maceratie van 7 dagen, gevolgd door maceratie op de schillen gedurende 15 dagen. 18 maanden gerijpt in halve Franse eikenhouten vaten, gevolgd door 18 maanden op fles. De aanbevolen opslagtijd is 15 jaar.
Deze wijn is gemaakt van Touriga Nacional 25%, Touriga Franca 10%, Aragonês 20%, Trincadeira 15%, Cabernet Sauvignon 15%, Syrah 15%.
Een granaatkleurige, bijna ondoorzichtige wijn, met aroma's die doet denken aan donker fruit, kruiden en rook en hints van jam door de lange rijpingstijd. Vol van smaak en goed gestructureerd. Tannines zijn aanwezig en goed geïntegreerd. Een afdronk die lang aanhoudt.
Deze wijn is heerlijk samen met pittige worsten, wild zwijn en gerechten met tamme kastanjes. Ook heerlijk bij kaas.
Deze volle, krachtige en fruitige wijn heeft een kenmerkende lichtrode Pinot Noir kleur. In de neus komen duidelijke aroma’s van rood en zwart fruit naar voren zoals aardbei, kersen, ...
Meer over deze wijn
De wijn is granaatrood van kleur, heeft een vol bouquet van jam, pruimen en aangename balsamico-geuren. Het is een gebalanceerde wijn met zijn zachte tannines en een fluweelachtig mond ...
Meer over deze wijn
Deze prachtige wijn heeft de typische zachte smaak van Zuid Italië. Mooi vol, gekonfijt rood fruit, specerijen en kruidigheid. De volle, lange, zachte afdronk is geweldig.
Lekker in ...
Meer over deze wijn
De Nebbiolo wijngaarden die zich rondom de gemeente Barolo bevinden liggen op een hoogte van 280 - 380 meter boven zeeniveau. De bodem is rijk aan grijze zanderige zilte klei die soms zelfs ...
Meer over deze wijn