Deze wijn geeft volgens de Jordans de ultieme terroirexpressie van het huis. De wijn wordt in beperkte hoeveelheden gemaakt en is een eerbetoon aan de historie van de familie. De wijn is een blend van 2/3 Cabernet Sauvignon met 1/3 Merlot. De druiven groeien op westelijk georiënteerde hellingen, waar de avondzon zorgt voor warmte tot laat in de middag, en de verkoelende zeewind zorgt voor behoud van frisheid in de druiven. De mineraalrijke bodem geeft de wijn structuur en verfijning.
De vergisting verloopt in roestvrijstalen vaten, waarbij het sap regelmatig (3 keer per dag) over de schilletjes wordt gepompt voor maximale kleur- en aroma extractie. In de kelders wordt zoveel mogelijk gewerkt met behulp van zwaartekracht. De malolactische vergisting verloopt in eikenhouten vaten, waarna de beste wijnen worden geselecteerd en gedurende 24 maanden verder rijpen in barriques.
Zeer complex en gelaagd in de neus, met aroma’s van zwarte kersen en bramen, een beetje munt en intense vanilletonen en kruidigheid. Stevig van smaak met rijpe, zachte tannines.
Overige informatie:
2012- Gold at the 2015 IWSC competition
2011- Gold at 2014 UK Sommelier wine Awards
2010- Silver at Veritas Wine Awards
2010- Outstanding Gold at International Wine & Spirits
2009- Gold at 2013 Decanter Wine Awards
2021- Platter's - ****/* - Higly Recommended
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita's. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de ...
Meer over deze wijn
Deze Spaanse rode is perfect in balans. De zuren, het fruit, de tannines. De kleur is intens. De geuren en smaken blijven maar doorkomen en blijven ook nog even rondhangen: kersen, rood ...
Meer over deze wijn
Deze Pinot noir krijgt zijn bijzondere, complexe karakter door het gebruik van druiven uit de verschillende regio’s van Californië die het meest geschikt zijn voor de aanplant van pinot ...
Meer over deze wijn
Een blend van de beste druiven op de wijngaard, 70% Corvina en 30% Rondinella. De druiven worden in de eerste 10 dagen van oktober met de hand geplukt. Ze worden in kleine plastic dozen voor ...
Meer over deze wijn