Deze Chardonnay is het visitekaartje voor het terroir van het huis. Gemaakt van een selectie van de beste vaten, van druiven van de beste percelen. De druiven groeien in oostelijk gelegen wijngaarden met een bodem van verweerd graniet.
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en geperst, gevolgd door een vergisting in deels nieuwe (70%), deels gebruikte 228 liter vaten van Frans eikenhout. Een deel van de wijn vergist met behulp van geselecteerde Franse gisten, een ander deel vergist spontaan met de natuurlijke gisten. Na de vergisting rijpt de wijn nog 10 maanden op de lies, waardoor hij ronde, complexe tonen ontwikkelt.
De wijn heeft een prachtig samenspel tussen fruit, hout en zuren. De neus is complex en gelaagd met aroma’s van noten, boter, frisse citrus, rijp geel fruit en wat kruidigheid. Harmonieus en complex van smaak met een kenmerkende mineraliteit, fijne zuren en mooie structuur door de lie-rijping.
Platter's - ****/* (2023)
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita's. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de ...
Meer over deze wijn
Deze Spaanse rode is perfect in balans. De zuren, het fruit, de tannines. De kleur is intens. De geuren en smaken blijven maar doorkomen en blijven ook nog even rondhangen: kersen, rood ...
Meer over deze wijn
Deze Pinot noir krijgt zijn bijzondere, complexe karakter door het gebruik van druiven uit de verschillende regio’s van Californië die het meest geschikt zijn voor de aanplant van pinot ...
Meer over deze wijn
Een blend van de beste druiven op de wijngaard, 70% Corvina en 30% Rondinella. De druiven worden in de eerste 10 dagen van oktober met de hand geplukt. Ze worden in kleine plastic dozen voor ...
Meer over deze wijn