In 1842 vestigde een 32-jarige smid, Christian Auricht, zich in een gehucht van Langmeil. Hij begon hier een winkel, waardoor de handel van het dorp groeide. De ambachtsman van ijzer heeft nu plaatsgemaakt voor de nieuwe ambachtsman die de oudste Barossa tradities heeft gemend om deze spectaculaire wijn te smeden. Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon. De druiven groeien aan 15 - 35 jaar oude wijnstokken die op een bodem van zwarte klei en rode klei met kalksteen staan. De wijn rijpt in 10% nieuwe eiken vaten en in 90% gebruikte Frans eikenhouten vaten.
De kleur van deze wijn is diep crimson rood met paarse reflecties. Blauw bessen, zwarte bessen, mint en zwarte olijven domineren het aroma met warme cedar en hints van zoete specerijen, wat zorgt voor complexiteit. Sappige bessen bedekken het palet en mengen zich met braam, hints van zwarte olijf en anijs. De medium body heeft fluweelzachte en verfijnde tannines van de druif en het eikenhout, wat zorgt voor structuur. De tannines gaan over in een lange fruitige en kruidige finish.
Geweldig bij een mooie steak of pasta's.
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn
Heerlijk bij een gerecht met foie gras, blauwe kaas en crème brulée met sinaasappel. Daarnaast is het ook lekker als zoet aperitief. ...
Meer over deze wijn