Deze wijn is gemaakt mat 55% Corvina, 30% Rondinella en 15% Molinara. Deze druiven worden in de eerste 10 dagen van oktober met de hand geoogst. De druiven worden semi-gedroogd in speciale droge en goed geventileerde kamers ‘Fruttai” genoemd.
Robijnrood met paarse tinten, in de neus complex met rijke bloemengeuren van violen en rozen. De wijn is soepel en goed gebalanceerd, met krachtige en fruitige aroma’s van kersen en zure zwarte kersen met een hint van specerijen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In het noordoosten van Italië tussen Venetië en het romantische Verona worden heerlijk sappige wijnen gemaakt met opwekkende zuren en barstensvol rood fruit. Zo ook deze Valpolicella. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn