40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. Het druivenras Caladoc is een redelijke onbekend Frans druivenras, een kruising van Grenache en Malbec/Cot welk voornamelijk zijn aangeplant in de Zuidelijke gebieden van de Languedoc. De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank.
Le Rosé heeft een vriendelijke licht roze kleur, in de geur aroma’s van vers rood fruit. De smaak is fris, heerlijk fruitig met een zachte fruitige afdronk.
Heerlijk als aperitief maar ook als begeleider bij lichte gerechten zoals frisse salade met gegrild vlees, geitenkaas en Pasta Carbonara.
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van Grenache Noir en Syrah. De druiven worden eerst ontdaan van hun steel. De vergisting vindt plaats op 26 graden Celsius gedurende de eerste dag na de oogst. In de ...
Meer over deze wijn
Helder geel van kleur met een neus van bloemen en hinten van abrikoos en mandarijn. Het is een expressieve en goed gebalanceerde wijn. Complex en elegant met een uitermate lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
Alleen de uitmonstering van de chique fles mag er al zijn! Kan de smaak de hoge verwachting wel waarmaken? Nou en of! Een fraaie combinatie van Chardonnay en Fiano. In de geur tonen van ...
Meer over deze wijn