Hoewel soms anders wordt gedacht, wordt rosé net als rode wijn van blauwe druiven gemaakt. De druiven gisten echter bij een lagere temperatuur en zijn in de meeste gevallen veel korter in contact geweest met de schillen die de kleur afgeven: hoe langer de schillen van de druiven in contact zijn geweest, des te donkerder de kleur. Hoewel de Provence hét gebied voor rosé is, wordt ook daarbuiten prachtige rosé gemaakt. Al nemen veel wijnboeren Provence rosé als voorbeeld voor het maken van hun eigen wijnen, waarbij de druiven Grenache, Syrah en Cinsault groot favoriet zijn. Helemaal als een wijnmaker voor een lichte en droge stijl rosé kiest. Rosé wijn Het voordeel van rosé? In tegenstelling tot sommige rode wijnen kunt u direct van een rosé genieten. Sterker nog: in zijn jeugd komen de frisse en fruitige impressies het beste tot uiting. Hoewel men rosé vaak aan de zomer koppelt, is het juist een heerlijke wijn om ook buiten 'het seizoen' te drinken: als aperitief, bij diverse salades of
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Spanje meets Frankrijk! Garnacha, grenache, het maakt allemaal niet uit. Het is maar net of je de Franse of de Spaanse naam wil gebruiken. Een mediterraans druifje dat zijn weg van Spanje ...
Meer over deze wijn
Heerlijke Zuid-Franse rosé gemaakt van de stoere druif cabernet sauvignon. Daardoor heeft hij kracht en structuur, naast de zomerse frisheid van aardbeien en framboos. Ideale barbecuerosé. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De Provence is een idyllische omgeving met de glooiende lavendelvelden én ademt rosé. Meer dan de helft van alle wijngaarden zijn bestemd voor druiven om uiteindelijk rosé mee te maken. ...
Meer over deze wijn
Hoewel soms anders wordt gedacht, wordt rosé net als rode wijn van blauwe druiven gemaakt. De druiven gisten echter bij een lagere temperatuur en zijn in de meeste gevallen veel korter in ...
Meer over deze wijn
Ontdek de zonovergoten charme van deze met goud bekroonde Tempranillo uit Spanje van het prijswinnende Bodegas Fernando Castro. Bacosol combineert het beste van wijngod Bacchus (Baco) en de ...
Meer over deze wijn
Château Le Mayne is kwalitatief naar grote hoogte gebracht door oud-eigenaar Stéphan von Neipperg die ook beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Nizza, in 2014 gepromoveerd tot D.O.C.G., is één van de drie sub-zones van Barbera d'Asti Superiore. En heeft een kalkrijk terroir dat verdacht veel lijkt op grote delen van Barolo. Ook ...
Meer over deze wijn