Roero is een subgebied van Piemonte met een eigen DOCG, de hoogste classificatie van Italië. Het gebied is onlosmakelijk verbonden met de druif arneis. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Proef deze onweerstaanbare 'witte Barolo', vol zonnig citrusfruit, witte perzik en een subtiele hint venkel. Piemonte staat bekend om zijn grootse wijnen, en deze Roero Arneis bewijst dat ook wit hier koninklijk kan zijn.
Meer over deze wijn
De kleine witte koningin, de witte Nebbiolo en zelfs de witte Barolo. Geen druif met zo veel koosnaampjes als de Arneis. En de parel uit Piemonte heeft ze allemaal verdiend! Want wat zet de ...
Meer over deze wijn
De druif arneis kan de mineraliteit van de bodem door vertalen naar de wijn in je glas. Met de smaak van venkel, anijs, salmiak, tropisch fruit en specerijen. Schenk hem als aperitief of bij ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Deze mousserende rosé wordt gemaakt door een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Het is een cava-blend van 80% macabeo, aangevuld met 10% chardonnay en 10% pinot noir. Na de ...
Meer over deze wijn
Amare Sparkling Brut wordt gemaakt door ¡Hola! Cava, een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van 70% macabeo met 30% chardonnay. Na de tweede ...
Meer over deze wijn
Rode wijn uit de hak van Italië, gemaakt van 100% primitivo. Deze druif wordt in Californië ook wel zinfandel genoemd. Hij heeft een dikke donkere schil en kan daardoor uitstekende wijnen ...
Meer over deze wijn
De Amarone van Zuid-Afrika. Gemaakt van ingedroogde pinotage-druiven. Dat levert een beest van een wijn op met maar liefst 16,5% alcohol en nog altijd 15 gram restsuiker per liter. Je proeft ...
Meer over deze wijn