Het visitekaartje van de terroir en de stijl van Gattinara. De druiven komen van verschillende percelen op zo’n 350 tot 400 meter hoge, zuid- tot zuidwestelijk georiënteerde hellingen. Koele nachten en de vulkanische ondergrond geven de wijn een delicaat, mineraal karakter met frisse zuren.
Na de oogst vergisten de druiven op roestvrijstaal, waarna de wijn gedurende 30 maanden rijpt in grote traditionele vaten van Slavonisch eikenhout. De wijn is zeer verfijnd in de neus, met aroma’s van sappige rode kersen, rozen, viooltjes en wat kruidige tonen, mineraliteit en drop op de achtergrond. Elegant en delicaat van smaak met klein rood fruit en bloemen, fijne zuren en een fijne grip van de mooi rijpe tannines. De wijn wordt gebotteld in de speciaal door Giancarlo Travaglini ontworpen fles.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Uitstekende, met 94/100 punten bekroonde Barolo die al mooi op dronk is. Afkomstig uit de kelders van de familie Dezzani, één van de meest onderscheiden producenten in het hart van Piemonte.
Meer over deze wijn
In deze rode Italiaanse wijn worden de sappige kersen van Barbera, de aardse specerijen van Barolo en de zoete fruitweelde van Amarone gecombineerd. Het beste van drie werelden in één wijn! ...
Meer over deze wijn
Erg aangenaam glas Barbera gemaakt door de boertjes van de Cantina di Vinchio!Vinchio ligt in het noordoosten van de Piemonte dichtbij Nizza. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor perfecte ...
Meer over deze wijn
Passito is een verwijzing naar het indrogen van de druiven. De helft van de druiven wordt geplukt en droogt 4 maanden in manden. De andere helft droogt aan de plant. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn