Het visitekaartje van de terroir en de stijl van Gattinara. De druiven komen van verschillende percelen op zo’n 350 tot 400 meter hoge, zuid- tot zuidwestelijk georiënteerde hellingen. Koele nachten en de vulkanische ondergrond geven de wijn een delicaat, mineraal karakter met frisse zuren.
Na de oogst vergisten de druiven op roestvrijstaal, waarna de wijn gedurende 30 maanden rijpt in grote traditionele vaten van Slavonisch eikenhout. De wijn is zeer verfijnd in de neus, met aroma’s van sappige rode kersen, rozen, viooltjes en wat kruidige tonen, mineraliteit en drop op de achtergrond. Elegant en delicaat van smaak met klein rood fruit en bloemen, fijne zuren en een fijne grip van de mooi rijpe tannines. De wijn wordt gebotteld in de speciaal door Giancarlo Travaglini ontworpen fles.
Elegant en tegelijkertijd krachtig met stevige tannines en de smaak van zwarte kersen, leer, teer, rozen en viooltjes. Heerlijk bij gerechten met paddenstoelen of truffel. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Het noorden van Italië herbergt een van de meest geliefde wijnstreken: Piemonte. Bekend om glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en druivenrassen als Nebbiolo en Barbera. Dankzij het koele ...
Meer over deze wijn
Uitstekende, met 94/100 punten bekroonde Barolo die al mooi op dronk is. Afkomstig uit de kelders van de familie Dezzani, één van de meest onderscheiden producenten in het hart van Piemonte.
Meer over deze wijn
Passito is een verwijzing naar het indrogen van de druiven. De helft van de druiven wordt geplukt en droogt 4 maanden in manden. De andere helft droogt aan de plant. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Zuid-Afrikaanse Chardonnay in bourgogne-stijl. Met een prachtige balans tussen het frisse fruit (citrus, limoen, ananas), zachte butterscotch en kruidig eiken. Je proeft dat de wijn op hout ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn
Deze Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro Passito druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken en worden met de hand geplukt. Daarna volgt de maceratie op de ...
Meer over deze wijn