Halverwege Bordeaux en de Pyreneeën ligt de Gascogne in het Département Gers. En gers is de wijn zeker vooral als je van een frisse wijn houdt. De aroma's spatten uit het glas en als je je ogen dicht doet waan je jezelf op een Zwitserse bergweide. Wat een kruiden quel spectacle! In de mond het zelfde verhaal maar nu komt wel de frisheid van de Gascogne door de bocht. Ideaal natuurlijk om bij thuiskomst het einde van de werkdag te vieren. Maar ook in combinatie met gerechten waar je de zuurgraad niet uit het oog mag verliezen een voltreffer. De Colombard druif zorgt dan nog voor de nodige rondeur! Santé!
De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Tijdens het bewind van de Hongaarse koning Béla IV werd er voor het eerst melding gemaakt van de wijn. 'Bela Rex' is een klassieke mix van Cabernet Sauvignon en Merlot ondersteund door een ...
Meer over deze wijn
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn