In 1922 werd deze druif ontwikkeld door Dr. Zweigelt die de andere typische Oostenrijkse topdruiven Blaufränkisch en St. Laurent met elkaar kruiste.Elegant rood gekleurd met een krachtig aroma van zwarte bessen en kersen.Frisse opwekkende smaak met een interessant zuurtje daarna een flinke lading donker fruit en verfijnde tannines in de afdronk. Een wijn waar je veel kanten mee op kan.De wijn kan wel wat zuurstof verdragen dus decanteren mag.Op warme dagen laat deze wijn zich ook heerlijk koelen!
Heerlijk die uitbundige aroma's in je neus! Erg frivool maar vooral gedomineerd door verse aardbeien en frambozen met een pittige rode peper hint. In de mond begint deze rosé spectaculair ...
Meer over deze wijn
Chardonja of Chardonnay? Ik weet het wel. Wat kan het toch verfrissend zijn dat je een keer een Chardonnay drinkt die niet door de houtrijping compleet van zijn DNA af is geraakt. Nee dit is ...
Meer over deze wijn
Om deze bijzondere Merlot te krijgen wordt de opbrengst van de wijnstokken zeer laag gehouden. Voordat de speciaal geselecteerde druiven worden geoogst mogen ze nog even lichtjes aan de ...
Meer over deze wijn
Neem een Bourgogne glas en schenk deze klasbak niet te koud.Er komt een waaier aan aroma's zoals abrikoos, mandarijn, mango en een vleug vanille uit je glas stuiven. De wijn is boterzacht en ...
Meer over deze wijn