Een bijzonder druif deze Rotgipfler. Je vindt hem eigenlijk alleen maar in het ten zuiden van Wenen liggende wijngebied de Thermenregion. Het is een kruising van de Traminer x Roter Veltliner. Ongeveer 120 hectare staat er in en rondom Gumpoldskirchen en dat is het dan. Onbegrijpelijk want als je deze wijn proeft denk je meteen: man, plant hier toch meer van aan! Fijne fruitaroma's van peer meloen en mango. Intens maar toch ook weer elegant met lange en fijne afdronk. Alsof je een blend van Chardonnay met Viognier drinkt. Ideale begeleider bij de Aziatische keuken.
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn
Helgele kleur met lichte groene en gouden reflexen. Ruikt bedwelmend ziltig naar Granny Smith. Er is een prachtige balans tussen knapperige zuren en de fruitpower appel en ananas van deze ...
Meer over deze wijn
Intense robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus is de wijn intens en complex, met fruitige, bloemige en mediterrane struikgeuren. De wijn is droog en fris op het gehemelte, met ...
Meer over deze wijn
Van de beste kalk-leemhoudende heuvels in de Monferrato vallei worden de mooiste Barbera druiven geplukt. Wat zijn de kenmerken? Zacht - intense kersensmaak en ouderwetse tannines. Dus heerlijk om bij te eten.
Meer over deze wijn