Als je al eens aan het Gardameer bent geweest, ken je waarschijnlijk Chiaretto! Deze rosé heeft slechts kort contact met de druivenschillen en bevat daardoor weinig tannine. Hij ruikt vaak naar kersen en frambozen. De stijl van de wijnmaker komt duidelijk naar voren: sommigen geven de voorkeur aan meer verfijning en frisheid, anderen aan minder zuur. Het is beter om deze wijn niet tot de volgende zomer in de kelder te bewaren.
Als je een Chiaretto op een mooie dag opent op het balkon, zul je snel merken dat het risico om deze wijn te lang te bewaren, klein is.
De Bardolino Chiaretto van Giarola is een voorbeeld van een frisse en levendige Chiaretto, perfect voor barbecuefeestjes en als lichte metgezel op warme avonden. Deze rosé wordt gemaakt van de druivensoorten Corvina, Rondinella en Sangiovese. Door een korte, gekoelde maceratie van ongeveer 16 tot 24 uur worden aroma's en kleur uit de druiven gehaald.
Het resultaat is een delicate, zalmkleurige roséwijn met een frisse en geurige smaak. Het behoort tot de elegante rosés van het Gardameer en is de perfecte metgezel in de zomer! Geniet van deze verfijnde rosé bij antipasti, groentesoepen of gewoon als frisse zomerwijn.
Het is lichtroze van kleur met de lichtste glimmers van robijn. Het is goed voor de neus, aangenaam intens en fruitig en biedt tonen van kers, perzik en rijp exotisch fruit: mango, lychee en ...
Meer over deze wijn
De wijn heeft een mooie roze rode kleur, op de neus en in de smaak rood fruit, zoals frambozen en lychee. Licht en lekker soepel, zuur met een sterke amandel nasmaak. ...
Meer over deze wijn
De wijn heeft aroma's van gouden appeltjes en bosvruchten, meest framboos.Zacht, fris en levendig met een intense bloemensmaak.Optimaal als aperitief. Gaat goed samen met lichte appetizers, voorgerechten en vis.
Meer over deze wijn
De druiven worden voorzichtig geperst, zodat de most alleen bestaat uit sap dat vanzelf is vrijgekomen. Hierna volgt de cryo maceratie en de fermentatie. De primaire aroma's worden zeer ...
Meer over deze wijn
De wijn wordt geproduceerd door 100% Barbera, volgens de appassimento-methode. De druiven zijn gedroogd om de wijn meer intensiteit en zoetheid te geven. Deze wijn is, in tegenstelling tot ...
Meer over deze wijn
Met een kapel uit de elfde eeuw op het terrein, was Chateau d'Escurac een opmerkelijke producent in Civrac en Medoc sinds de wijnen voor het eerst werden genoemd als "onder de vijfde groei ...
Meer over deze wijn
Dankzij een hoog kleigehalte in de bodem is deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay vol en subtiel tegelijk. Strogeel van kleur en met een diversiteit aan geuren en smaken. Met de frisheid van ...
Meer over deze wijn
Martini Asti is een prachtige Italiaanse mousserende wijn. De wijn is gemaakt van de Muskaat druif en heeft een zachte en rijpe smaak. De steile en zonovergoten heuvels in het hart van ...
Meer over deze wijn