Bij de Ruby Port van Barros draait het allemaal om de intense fruitsmaak van bosbessen, cassis en bramen. Om deze fruitigheid te behouden wordt de port gemaakt op roestvrijstaal en rijpt hij drie jaar op grote eikenhouten vaten. Dat zorgt ervoor dat er slechts weinig zuurstof bij de wijn komt. Drink deze paarsrood gekleurde Fine Ruby als aperitief. Na een goede maaltijd in combinatie met een stuk blauwe kaas. Of bij nagerechten met chocola. Altijd goed! Bij de Ruby Port van Barros draait het allemaal om de intense fruitsmaak van bosbessen, cassis en bramen. Drink hem als aperitief, bij blauwe kaas of chocola. De portproducent Barros is in Nederland niet zo bekend. Dat komt omdat het merk sinds 2006 onderdeel is van het paraplumerk Sogevinus. Een stuk bekender zijn een aantal andere ports uit dezelfde stal, zoals Kopke, Burmester en Cálem. Toch heeft Barros een rijke traditie die terug gaat tot het jaar 1913. Toen werd het bedrijf opgericht door Manuel de Almeida. Later kwam zijn zwager Manuel de Barros in het bedrijf. Hij gaf zijn naam aan het merk zoals we die nu nog altijd kennen. De stijl van Barros is puur, klassiek en beroemd geworden door de productie van Tawny port. Behalve de verschillende ports produceert het bedrijf ook tafelwijnen uit de Douro vallei.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Dit is een heerlijke, frisse wijn om mee te borrelen. Hij heeft de fruitige smaak van peer en meloen. Gemaakt van biologisch verbouwde druiven. De druiven voor deze fruitige Pinot Grigio ...
Meer over deze wijn
Hippe en trendy Italiaanse wijn klassieker, rechtstreeks van het Italiaanse terras. Deze mild bruisende wijn met een frisse en vriendelijke smaak, frizzante met vlierbloesem en munt, is ...
Meer over deze wijn