Geweldige Tempranillo gerijpt gedurende 8 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Deze Ribera biedt veel souplesse, heeft een goede structuur en dito mondvulling en trakteert op een heerlijk lange afdronk.
Voor deze geweldige Ribera del Duero werden alleen de allerbeste druiven van oude wijnstokken van maar liefst 50 jaar en ouder geselecteerd. Maceratie gedurende 8 tot 10 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25-28º C. Opvoeding gedurende 8 maanden op Frans eiken gevolgd door nog eens 3 maanden rijping op de fles. Diep donkerrood, bijna zwart van kleur. Vol van smaak met intense aroma's van donkere bessen, kruiden en balsamico-tonen. Perfect rond en harmonieus. U zult optimaal van deze Ribera genieten wanneer u hem serveert op een temperatuur tussen 14 en 16º C.
Heerlijk op zichzelf, maar uitstekend om te combineren met gerechten met rood vlees of hert.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn
Van de wijngaarden, ouder dan 25 jaar en geoogst op het hoogtepunt van rijpheid en gelegen in Pedrosa de Duero. Zorgvuldig vervaardigde alcoholische gisting vindt plaats bij een ...
Meer over deze wijn
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn
Intense purperrode kleur zeer rijk aan gestoofd fruit krachtige tannine toast en een kruidige toon van vanille anijs en peper. Chocolade en mocca completeren de smaak. Plaatje van een wijn. ...
Meer over deze wijn