De Bolfan Aromano orange wijn heeft intense tonen van overrijpe abrikoos met een bijzondere kruidigheid. De wijn is full-bodied maar is tegelijkertijd ook zacht dankzij de rijping in eikenhouten vaten en de mooie zuren. Doordat de schillen zijn mee gefermenteerd (waardoor de amber-kleur ontstaat) heeft de wijn hele plezierige zachte tannine.
Aromano heeft vele gastronomische mogelijkheden. De wijn past bijvoorbeeld bij gerechten als kalkoen met courgette en gerookte kaas, varkensmedaillons gebakken met gebakken rookkaas, kippenlevers in spek met champignonroomsaus maar ook bij knoflookgarnalen en zelfs spicy gerechten. Bij bue cheese wordt hij heel boterig.
De Pinot Gris en de Traminac hebben een gescheiden fermentatieproces gehad in RVS-tanks waarbij de schillen mee gefermenteerd zijn waardoor de amber kleur van de wijn ontstaat Daarna is de blend gemaakt in grote houten vaten van gebruikt Slavonisch eiken. De wijn is vervolgens gerijpt in deze vaten gedurende tien maanden.
Wijnhuis Bolfan is eco-gecertificeerd en produceert niet alleen biologisch maar zelfs biodynamisch. De bodem waarop de druiven groeien is een beetje zanderig met veel mergelachtig kalksteen en wat klei. Het is zeer mineraalrijke grond waardoor de wijnen een minerale zoutige smaak hebben.
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
De Winabis Double Taste Green Edition is heel ondeugend, maar binnen de grenzen van het geaccepteerde.
Aangenaam aromatisch, half zoet, met een gedurfde hoge mix van cannabisgeur en de smaak sappige perzik zal je verbazen.
Meer over deze wijn
De wijn is geen doorsnee vanille-chardonnay, maar eentje met een hoge drinkbaarheidsfactor.Heel mild en fruitig op de neus. Minder voor de hand liggende zuur dan veel Limoux Chardonnays. ...
Meer over deze wijn