Chianti is de bekendste verschijningsvorm van de Sangiovese druif en ook meteen de bekendste rode wijn uit Toscane. Het gebied Chianti vinden we tussen Florence en Siena en hier wordt al eeuwenlang wijn gemaakt. Chianti wijn is helderrood van kleur en stevig, vol en complex van smaak. Aroma's van kersen, Italiaanse specerijen en hout komen duidelijk naar voren, evenals de aanwezige tannines. Chianti wordt gemaakt van de Sangiovese druif: soms als 100% Sangiovese en soms aangevuld met Canaiolo of internationale druiven, zoals Merlot, Cabernet of Syrah om de zuren en tannines te verzachten. Chianti Chianti is niet altijd in trek geweest. Door de strenge zuren van Sangiovese werd de Italiaanse wijn geblend met de witte Trebbiano druif of er werden ingedroogde druiven toegevoegd om de rode Toscaanse wijn te verzachten. Hierdoor werd de wijn wel drinkbaar, maar de kwaliteit liet te wensen over. Echter bleek Canaiolo of Colorino in de blend wel goed uit te pakken. Vlak voor de eeuwwisseling is de regelgeving aangescherpt, waardoor de merknaam Chianti gelukkig weer in ere is hersteld.#html-body [data-pb-style="629EC81E122AF"]{justify-content: flex-start; display: flex; flex-direction: column; background-position: left top; background-size: cover; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 10px; padding: 0px;}#html-body [data-pb-style="629EC81E122C7"]{border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px;}
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
HEMA Poggio Dei Salici Chianti DOCG 0.75L nu voor slechts €7.99,-. Deze wijn uit de beroemde Italiaanse Chianti streek is gemaakt van sangiovese en een klein beetje cannaiolo nero. De wijn ...
Meer over deze wijn
Deze Chianti is een blend van 80% Sangiovese, 10% Canaiolo en 10% Mammolo. Oogstperiode: half september. De fermentatie in roestvrijstalen tanks van 100 hl; ca. 15 dagen maceratie bij een ...
Meer over deze wijn
Waar de Amarone uit de Valpolicella streek wereldberoemd mee is geworden voeren ze in de Chianti streek al sinds de 14 eeuw uit. Governo is een vinificatietechniek waarbij men de eerst ...
Meer over deze wijn
Een volle, intense rode wijn met tonen van rijp fruit zoals bosbessen, kersen en een hint van zwarte peper. Ooit maakte Michelangelo schilderijen voor de Toscaanse familie Frescobaldi in ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn