Waar de Amarone uit de Valpolicella streek wereldberoemd mee is geworden voeren ze in de Chianti streek al sinds de 14 eeuw uit. Governo is een vinificatietechniek waarbij men de eerst geplukte druiven (10 à 15% van de oogst) laat drogen op matten in de zon. Deze ingedroogde druiven worden nadien toegevoegd aan wijn die juist uit gegist is. Op deze wijze ontstaat dus een tweede gisting. Door deze methode wordt de wijn vroeger drinkbaar en kan hij in de maand april/mei van het volgende jaar al gedronken worden. Door deze methode is de wijn ook veel stabieler en zachter.Cantina San Leonino bestaat uit 7 ha Chianti Classico Gallo Nero wijngaarden een olijfboomgaard van 3 ha en 2 ha zaadgewassen en bos.De wijn is volrood van kleur met in de neus bessenfruit en jam. Hij heeft een sappige aanzet met wederom bessenfruit. Ook elegante zuren en een pittige kruidigheid zijn te proeven. De tannines zijn rond en zacht. En het mondgevoel is lekker vol en kruidig.
Deze Chianti is een blend van 80% Sangiovese, 10% Canaiolo en 10% Mammolo. Oogstperiode: half september. De fermentatie in roestvrijstalen tanks van 100 hl; ca. 15 dagen maceratie bij een ...
Meer over deze wijn
Een volle, intense rode wijn met tonen van rijp fruit zoals bosbessen, kersen en een hint van zwarte peper. Ooit maakte Michelangelo schilderijen voor de Toscaanse familie Frescobaldi in ...
Meer over deze wijn
Dubbele flesmaat Chianti gemaakt door de familie Frescobaldi op het beroemde landgoed Castiglioni. Gemaakt van 90% sangiovese aangevuld met merlot. Sappig en vol met bosbessen, kersen en ...
Meer over deze wijn
Fruitig, sappig en tegelijkertijd met pit. In de smaak ontdek je kersen, frambozen en rabarber. Deze Sangiovese heeft een hoge zuurgraad. Serveer ‘m bij gerechten met tomatensaus. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Heerlijk die uitbundige aroma's in je neus! Erg frivool maar vooral gedomineerd door verse aardbeien en frambozen met een pittige rode peper hint. In de mond begint deze rosé spectaculair ...
Meer over deze wijn
Chardonja of Chardonnay? Ik weet het wel. Wat kan het toch verfrissend zijn dat je een keer een Chardonnay drinkt die niet door de houtrijping compleet van zijn DNA af is geraakt. Nee dit is ...
Meer over deze wijn
Om deze bijzondere Merlot te krijgen wordt de opbrengst van de wijnstokken zeer laag gehouden. Voordat de speciaal geselecteerde druiven worden geoogst mogen ze nog even lichtjes aan de ...
Meer over deze wijn
Neem een Bourgogne glas en schenk deze klasbak niet te koud.Er komt een waaier aan aroma's zoals abrikoos, mandarijn, mango en een vleug vanille uit je glas stuiven. De wijn is boterzacht en ...
Meer over deze wijn