Men neme de uitermate kruidige Syrah druif en de boterzachte en intens kleurrijke Garnacha (Grenache Noir) druif en a star is born! Na de oogst liggen de aangeperste druiven wel 4 weken op hun schillen in kuipen te weken voordat de daadwerkelijke vergisting begint. En hier voel je de hand van de meester want daardoor vergaart de wijn enorm veel kracht kleur complexiteit en spannende zuren. De 9 maanden rijping in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 300 liter geeft de finishing touch. Wat een eigenzinnige klasbak. De aroma's spatten uit het glas de kleur is fantastisch diep en intens. En in de mond pakt de wijn je met een combinatie van power intens veel fruit en prachtige tannines. De wijn moet minimaal een half uur gedecanteerd worden voor het beste resultaat. Enne. . . . . . wel combineren met een lekker stukje vlees anders doe je de wijn te kort!
De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Tijdens het bewind van de Hongaarse koning Béla IV werd er voor het eerst melding gemaakt van de wijn. 'Bela Rex' is een klassieke mix van Cabernet Sauvignon en Merlot ondersteund door een ...
Meer over deze wijn
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn