Chileense wijn wordt sinds de negentiende eeuw op een positieve manier gekenmerkt door Franse invloeden. Dat is vooral terug te proeven in de van oorsprong Franse druiven, zoals Merlot, Cabernet en Chardonnay. Ook hebben veel châteaux uit Bordeaux zich in Chili gevestigd om samen te werken met de Chileense wijnboeren. Zo ook bij de Chileense familie Granella die in 1994 de handen ineen hebben geslagen met het beroemde Château Larose Trintaudon uit Bordeaux. Chileense wijn Samen maakten ze Chileense wijnen van hoge kwaliteit die het terroir van Cachapoal Valley (Peumo) en elk druivenras reflecteren. Hier zijn de bodems rijk aan mineralen met zanderige lagen en kalksteen. De regio wordt gekenmerkt door een mediterraans klimaat met hete zomers, milde winters en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Ook biedt het Andes gebergte gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling van de druiven. Casas del Toqui wijn In 2010 kocht de familie Court het wijnhuis over en maakte een flinke
Premier Cru Chablis uit Mont de Milieu krachtig, elegant en complex. Met citroen, witte bloemen en mineraliteit. De ideale wijn bij schaal- en schelpdieren, bij voorkeur oesters. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een witte wijn uit Toscane, gemaakt van de druiven vermentino, chardonnay en trebbiano Toscano. De wijn ruikt naar meloen en ook wat passievrucht, de smaak is fris met citroen en limoen en ...
Meer over deze wijn
De officiële naam van deze wijn is ‘Roserock Drouhin Oregon Chardonnay Eola-Amity Hills’. Roserock is de naam van een uitzonderlijke wijngaard met vulkanisch gesteente, gelegen op het ...
Meer over deze wijn
Typische Californische chardonnay met de smaak van boter, tropisch fruit en vanille. De wijn is kruidig met een lange afdronk. Heerlijk bij vis, gevogelte of kalfsvlees. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
De Tenuta Valleselle-lijn van het wijnhuis Tinazzi is vernoemd naar het gelijknamige landgoed op de heuvels van het Gardameer. Deze lijn is gewijd aan de regio's Verona en Valpolicella. ...
Meer over deze wijn