Dit is de allerlekkerste Mavrodaphne op dit moment verkijgbaar in Nederland !
Mavrodafne is een rijke, zoete wijn uit de Achaea-streek op de Peleponnesos. Hij kan een beetje gezien worden als de Griekse variant op Port, daar de productieprocessen enigszins overeenkomen. De wijn heeft tonen van chocolade, rozijnen en pruimen en past perfect bij desserts met chocolade.
Na de oogst worden de Mavrodaphne druiven gefermenteerd en gedurende ongeveer 4 dagen onder gecontroleerde omstandigheden in de tank geëxtraheerd. Vervolgens wordt de alcoholische fermentatie onderbroken door alcohol toe te voegen, waardoor een deel van de druivensuikers in het eindproduct wordt bewaard. De wijn rijpt ten minste 12 maanden in grote eiken vaten om zijn complexe aroma te ontwikkelen.
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Met deze wijn maak je indruk. Je ruikt kersen en pruimen, maar ook droge kruiden. Rijp rood fruit samen met zoete specerijen maakt dit glas wijn sappig en vol in de smaak. Een lekker ...
Meer over deze wijn
In het zuiden van Wintzenheim, is de wijngaard 'Hengst' gelegen op een helling op de zuidoosten op 270 tot 360 meter hoogte. De bodem bestaat uit kalkhoudende mergel. Om de expressie en het ...
Meer over deze wijn
De druiven zijn afkomstig van het Mosel gebied. Tijdenlang werd gedacht dat een echte Riesling te herkennen was aan de 'gout de pétrol', ofwel de geur van petroleum die de wijn had. ...
Meer over deze wijn