Binnen de regio Minervois staat Château Canet hoog aangeschreven. Het château wordt gerund door de Nederlandse wijnmaker Floris Lemstra en zijn vrouw Victoria. Het draait allemaal om het maken van mooie wijn en het bieden van uitzonderlijke gastvrijheid. Een goede wijn is volgens de familie het resultaat van een combinatie van drie factoren: een goed terroir met gezonde druiven, de juiste technische apparatuur en de 'touche finale' van de wijnmaker. Het familiedomein maakt hun Franse wijnen volgens de richtlijnen van Terra Vitis®, een methode waardoor het milieu en de duurzaamheid van de wijngaarden en het omliggende agrarische terrein behouden wordt. Minervois In Minervois worden er hoofdzakelijk rode wijnen geproduceerd. Hoewel Château Canet daar met hun witte specialiteit tegenin gaat, hebben ze uiteraard ook een rode Minervois die een podium verdient. Het terroir bevat kalksteen en klei en er is nog een ander belangrijke factor voor het uiteindelijke resultaat: het samenkomen van
Stralend strogeel, stuift het glas uit met parfum van gedroogde abrikozen, sinaasappeljam en druivenbloesem. Romig in de mond, gekonfijte vijgen, vleugje acaciahoning en abrikozentaart. ...
Meer over deze wijn
Luberon is één van de zuidelijkst gelegen appellaties van de Rhône. Het gebied ligt ten zuiden van Ventoux. Een blend van grenache en syrah, een ideale wijn bij de borrel met wat hapjes of ...
Meer over deze wijn
Een prachtige fles met een al net zo mooie inhoud. De druiven voor deze typische Rhône-blend zijn afkomstig van wijngaarden uit het Zuid-Franse Costières de Nîmes. Wijnen uit deze streek ...
Meer over deze wijn
Draai de deur maar op slot en zet de telefoon uit. Deze Pierre Baptiste is namelijk een wijn om ongegeneerd van te genieten. Gemaakt van Syrah en Grenache. Die eerste levert warme ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn