Met een kapel uit de elfde eeuw op het terrein, was Chateau d'Escurac een opmerkelijke producent in Civrac en Medoc sinds de wijnen voor het eerst werden genoemd als "onder de vijfde groei van de Medoc" in 1839. Door een verscheidenheid aan eigenaars passeerden totdat het het Landureau bereikte familie in 1934, het pand is momenteel in het bezit van en wordt begeleid door Jean-Marc, de kleinzoon van het oorspronkelijke Landureau, die ook eigenaar is van Chateau Haut Myles, een tweede landgoed dat langs de weg woont.In 1989 ging Jean-Marc wonen op het terrein van 23ha en zette al zijn energie in het renoveren van de wijngaard. Met percelen met kleiachtige grindbodems die zijn bezaaid met natuurlijke groei of zaaien, hanteert Landureau technieken van lutte raisonnee die 40-50 h per hectare opleveren.In 1990 maakte hij zijn eerste jaargang en tegelijkertijd werkte hij aan de verbetering van de wijnstokken die hij had geërfd. Geobsedeerd door het omhelzen van nieuwe technieken om zijn vooruitgang te bevorderen, werd Landureau in 1996 beloond toen Chateau d'Escurac de 15de Crus Bourgeois Cup kreeg, voorafgaand aan enkele van de meest illustere groei in de categorie
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Puisseguin Saint-Émilion is een van de satelliet-appellaties van Saint-Émilion in Bordeaux, waar kalkrijke bodems en een warm microklimaat zorgen voor rijpe, krachtige wijnen. Château Chêne ...
Meer over deze wijn
De Graves is een wijngebied gelegen ten westen van de stad Bordeaux. De naam is een verwijzing naar de bodem van het gebied. Graves betekent namelijk ‘kiezels’. Een echte ‘old school’ ...
Meer over deze wijn
Château Bel Air Gloria is een uitstekende vertegenwoordiger van de Cru Bourgeois-status in de Haut-Médoc, een van de meest prestigieuze gebieden binnen Bordeaux, Frankrijk. Deze rode ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Ambitieus gemaakte Zuid Afrikaanse witte wijn. Citroengeel. De geur is expressief en complex, de smaak aromatisch: rijp geel fruit, sinaasappelschil, volle abrikozen, gedroogde bloemen, ...
Meer over deze wijn
Spectaculaire Siciliaanse witte wijn. Zachtgeel van kleur. Met in de geur intens tropisch fruit (guave, mango), jasmijnbloemen, perzik, abrikoos, citrus en verse acaciahoning. De wijn is ...
Meer over deze wijn
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita's. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de ...
Meer over deze wijn