Slechts 13 hectare bestieren de broers Xavier et Philippe Guironnet van Château Elixir Gravaillac. Zij begonnen in 2001 met de aankoop van 8 hectare aan de oevers van de Dordogne nabij het dorpje Civrac. Het gehucht waar ze gevestigd zijn heet 'Les Graves', wat ook terugkomt in de naam van het chateau. Heel toepasselijk: de bodem is rijk aan waterdoorlatende rivierkiezels. Dit zorgt voor een laag rendement, dat verder wordt verminderd door de hoge dichtheid van ruim 5.000 stokken per hectare (ruim meer dan hun buurchateaus in de wijde omgeving) én door de hoge leeftijd ervan: dik 45 jaar. Zoals bekend levert dat alles minder druiven op, die des te rijker en intenser van smaak zijn. Dat verklaart de diepe, lange smaak.Wijngaarden Château Elixir GravaillacDe wijngaarden van Château Elixir Gravaillac bestaan vooral uit Merlot, aangevuld met Cabernet Sauvignon en een klein beetje Petit Verdot. De rode Bordeaux AOC van Xavier en Philippe overstijgt met gemak het niveau van deze appellatie
Rijke Saint-Émilion Grand Cru uit het internationaal bejubelde topjaar 2022. Barstensvol rijk Merlot-fruit als zwarte kers en bosbes met een vleug vanille en ceder. Bekroond met Goud in ...
Meer over deze wijn
Premier Grand Cru Classé B uit Saint-Émilion. Het domein en het chateau zijn bescheiden van formaat, maar het potentieel van de wijn is groot. Zeer elegant. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deuxième Grand Cru Classé uit Saint-Julien. Hij rijpt 18 tot 24 maanden op eikenhouten vaten, waarvan drie kwart jaarlijks wordt vernieuwd. De wijn is donker, complex en intens. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Château Le Bourdieu is gelegen in de Médoc. Deze blend van cabernet sauvignon met merlot is klassiek en krachtig met een fluwelen touch. Je proeft donker fruit en vanille. Heerlijk bij ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn