Château Grand-Jauga wordt sinds 1987 door de familie Lamothe bestierd. De wijnstokken genieten van het kwalitatieve terroir in Haut-Barsac waar veel klei en kalksteen in de bodem zit. Dat biedt al een uitstekende basis voor het maken van frisse en elegante wijnen. Na het handmatig oogsten van de druiven volgt een zorgvuldige opvoeding in de kelder. Sauternes De beroemde dessertwijn Sauternes mag in de volgende gemeenten worden gemaakt: Barsac, Fargues, Bommes, Preignac en Sauternes. Voor het maken van Sauternes is nobele rotting een vereiste. En dat is een samenspel van het koude water van de Ciron rivier en de warme stromen van de Garonne. Hierdoor ontstaat een mist die perfect is voor de ontwikkeling van de schimmel Botrytis Cinerea. De schimmel voedt zich namelijk met het water van de rijpe Sémillon en Sauvignon Blanc druiven, droogt ze uit en dat levert geconcentreerd en extreem zoet sap op. Het is een arbeidsintensief, risicovol en dus kostbaar proces, gezien de afhankelijkheid van de botrytisschimmel. Slaagt de wijnboer erin, dan heb je ook wat! Deze witte Bordeaux wijn kan ook nog jaren in de kelder worden gelegd zonder zijn unieke smaak te verliezen.
Halve liter Sauternes gemaakt door Catherine en Fabienne du Hayot. Gemaakt van druiven met een nobele rotting. Edelzoet met sinaasappelmarmelade, gekaramelliseerde appel, honing, vanille en kaneel. Inhoud: 50cl.
Meer over deze wijn
Door een wonder in de natuur raken de druiven in sauternes vol geurig, dik sap. De basis voor deze unieke wijn. Verrukkelijk bij desserts, taart en blauwe kaas. Bij bordeaux denk je in ...
Meer over deze wijn
Veelvuldig geprezen in de internationale wijnpers: een rijke en complexe Sauternes vol nectar, honing, kweepeer, ananas, toast en vanille en ragfijne zuren voor de juiste balans. Gaat om flesjes van 0,375L.
Meer over deze wijn
Premier Grand Cru Classé uit Sauternes. Heerlijk bij allerlei desserts, maar probeer ook eens de ongelofelijke combinatie met blauwaderkaas, zoals bijvoorbeeld Roquefort of Bleu d’Auvergne. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Omdat we de Gran Reserva van Don Mendo al tien jaar met succes importeren, mochten we als dank een eigen cuvée samenstellen van de beste Gran Reserva vaten. Met een imponerend mooie Gran ...
Meer over deze wijn
Rijk aan zoet fruit en mokkaweelde, zelfs lekkerder dan menig Amarone… Dan gaat het natuurlijk om de sensationeel rijke Toscaanse La Bestia. Een 'beest' van een wijn met opnieuw 98 punten.
Meer over deze wijn
Dit is het helemaal: een weelderige Viré-Clessé vol geel fruit en impressies van vers gebrande hazelnoot. En niet te vergeten: de rokerige finale én de rijkdom van Meursault. Beoordeeld met 18/20 punten.
Meer over deze wijn
Susumaniello is één van de zeldzaamste en oudste druivenrassen ter wereld die tot voor kort bijna was uitgestorven. Hij staat alleen nog aangeplant in de hak van Italië rond Salento in ...
Meer over deze wijn