Château Nouret ligt in de noordelijke Médoc, vlakbij Civrac en Bégadan en op steenworp afstand van het beroemde, hoog aangeschreven Château La Tour de By waar het zeker wat van weg heeft. De familie Parmentier kocht het chateau in 2012 en breidde het aantal hectare fors uit: van 3 naar 21 hectare. TerroirDe bodem bestaat voor een groot deel uit klei (dan ook beplant met Merlot), voor de rest uit het bekende grind/kiezel-terroir van de Médoc (waar Cabernet Sauvignon goed op gedijt). De verdeling in de wijngaard is ongeveer 50/50 tussen beide nobele Bordeaux-druivenrassen. De oogst gebeurt 100% handmatig.
Château Le Mayne is kwalitatief naar grote hoogte gebracht door oud-eigenaar Stéphan von Neipperg die ook beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en ...
Meer over deze wijn
Rijke Saint-Émilion Grand Cru uit het internationaal bejubelde topjaar 2022. Barstensvol rijk Merlot-fruit als zwarte kers en bosbes met een vleug vanille en ceder. Bekroond met Goud in ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Deze Cru Bourgeois uit de Médoc is een klassieke Bordeaux met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij wordt gemaakt van 50% merlot, 45% cabernet sauvignon en 5% petit verdot. Deels ...
Meer over deze wijn
Château Le Mayne is kwalitatief naar grote hoogte gebracht door oud-eigenaar Stéphan von Neipperg die ook beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en ...
Meer over deze wijn
Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proef je in deze klasse Barolo: krachtig vol zoet fruit, ceder en Italiaanse specerijen. Nu al genieten!
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Bufalo Nero is gemaakt volgens een eeuwenoude Toscaanse methode: Governo All'uso Toscano. Volgens deze methode wordt er voor een deel ingedroogde druiven gebruikt. Na het persen van de ...
Meer over deze wijn