Chardonnay valt niet over één kam te scheren, het is namelijk de kameleon onder de druiven. Deze wereldberoemde druif is in staat om in bijna elk type klimaat en op elk type bodem een smakelijke stijl wijn neer te zetten. En ook de keuzes van de wijnboer in de wijngaard en kelder zijn uiteraard van groot belang. Zo heb je frisse varianten zonder enige vorm van houtrijping, zoals deze Chardonnay. Maar tot een paar decennia geleden werd Chardonnay bijna alleen gemaakt in een volle, bijna boterige en op hout gelagerde stijl, zeker in de centrale en zuidelijke Bourgogne. Gelukkig gebeurt dat nog steeds, maar is er inmiddels voor elk smaakprofiel een passende Chardonnay: stil én mousserend. Chardonnay Deze Chardonnay doet sterk denken aan Chablis, één van de beroemdste witte wijnen binnen de Bourgogne. Hoewel deze Franse witte wijn in de zuidelijke Pays d'Oc wordt gemaakt, bevat hij ook diezelfde typerende krijtachtige mineraliteit.
Een witte wijn uit Toscane, gemaakt van de druiven vermentino, chardonnay en trebbiano Toscano. De wijn ruikt naar meloen en ook wat passievrucht, de smaak is fris met citroen en limoen en ...
Meer over deze wijn
Met haar fijne neus voor Bourgondische Chardonnay kiest Victoria feilloos die enkele prachtvaten uit de kelders van Château Canet met het rijkste én fruitigste karakter. Natúúrlijk voorzien ...
Meer over deze wijn
Deze intense chardonnay wordt van druiven gemaakt van speciaal geselecteerde wijngaarden. Volle chardonnay waarin je heerlijk rijp mangofruit en de smaak van boter proeft. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Amerikaanse Chardonnay gerijpt op oude Bourbonvaten. Dit zorgt voor een volle rijke chardonnay met tonen van vanille, abrikoos en gele appel. Perfecte combinatie met romige sauzen of kip. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn