Net zoals alle andere ports komen de Conqueror ports uit de Dourovallei, een gebied in het noorden van Portugal. Port is een versterkte wijn. Hij smaakt zoeter en krachtiger dan gewone wijnen doordat de wijnmaker, als de druiven gisten, alcohol toevoegt. Hierdoor stopt de vergisting meteen en blijft er veel druivensuiker achter die port zoet maakt. Port kun je verdelen in de rubys en tawnys. Een ruby rijpt kort op houten vaten en houdt daardoor zijn robijnrode, ruby, kleur en fruitige smaak. Door de lange rijping op vat verliest een tawny die rode kleur en krijgt hij de bruine tawny tint en aromas van rozijn, gedroogde vijg, noten en karamel. De friszoete, fruitige ruby drink je bijvoorbeeld als aperitief voor het eten en de zachtere, zwoelere tawny juist erna of zomaar bij een stukje kaas.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn