Deze Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro Passito druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken en worden met de hand geplukt. Daarna volgt de maceratie op de schil om smaak en kleur te extraheren.
De kleur van deze wijn is robijnrood met oranje tinten. In de neus intense en complexe aroma’s met tonen van rijp fruit en kruiden. Een goede balans met subtiele tannines en een licht bittertje in de afdronk.
Deze wijn is heerlijk bij kruidige pasta’s, rood vlees en gerijpte kazen.
Appassimento is een bijzondere methode voor het maken van Italiaanse wijn waarbij druiven pas worden geoogst op het allerlaatste moment. De met de hand geplukte druiventrossen worden ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De italiaanse druif primitivo is de held van het zuiden. Hij staat voornamelijk aangeplant in puglia, de Hak van de laars. Met zijn dikke, donkere schil is hij uitstekend bestand tegen de hitte.
Meer over deze wijn
Primitivo di Manduria is een subgebied in puglia dat voorschrijft dat de wijnen worden gemaakt van 100% primitivo. Het gebied is vernoemd naar het plaatsje Manduria, gelegen op de plek waar ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van Touriga Nacional druiven.
Rijpe aroma's van donkere kersen, pruimen en zoete specerijen afkomstig van het Franse en Amerikaanse eikenhout. Op het palet is het een ...
Meer over deze wijn
Pittige Portugees! Diep robijnrood. In de geur bakken met rijp rood fruit en bosvruchten. Doordat een deel van de wijn op houten vaten is gerijpt, heeft de wijn rijkheid en aroma’s van toast ...
Meer over deze wijn