De Gran Reserva wordt gezien als de meest exclusieve wijn van de bodega. In het geval van Cune rijpt hij eerst twee jaar op Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Daarna nog eens drie jaar op fles in de kelders van de bodega voordat de wijn op de markt verschijnt. Het is een blend van 85% Tempranillo, 10% Graciano en 5% Mazuelo. Je proeft zwarte bessen, bramen en rijpingsaroma’s zoals vanille, tabak en leer. Schenk hem bij lamsbout uit de oven.
Door de rijping van een jaar in houten vaten is deze Rioja wel zacht en soepel, maar proef je ook nog steeds het frisse fruit. Heerlijk voor zo en aanrader bij vlees, pasta en kaas. Voor de ...
Meer over deze wijn
The golden touch in de kelder van Bodegas Olarra, maakt deze La Catedral Rioja er helemaal klaar voor om jou eens flink in de watten te leggen. De wijnmakers van Olarra, een van de twintig ...
Meer over deze wijn
Meer-gangen-diner-wijn. Gekoeld lekker bij het voorgerecht. Daarna op kamertemperatuur bij hoofdgerecht en de kaas. Rioja wordt volgens traditie gemaakt van druiven van verschillende ...
Meer over deze wijn
Doordat een rioja reserva lang op houten vat rijpt, heeft hij de zachte smaak van milde specerijen. Daarvan geniet je eerst bij het hoofdgerecht en daarna bij de kaas. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Met deze strakdroge, sprankelende champagne brut begin je elk diner in stijl. Heel feestelijk als glas op zich en een aanrader bij lichte voorgerechten met vis. Diane de Frion is een ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn