Ooit was de Italiaanse Pecorino bijna uitgestorven, maar gelukkig werd de druif herondekt. Door zijn robuuste karakter en goede aanpassingsvormogen aan bergachtige klimaten heeft de Pecorino het gewonnen door de populariteit bij wijnboeren. Terre di ChietiDe regio Abruzzo staat bekend om zijn diverse terroir, dat varieert van kustvlaktes tot ruige, bergachtige gebieden. De wijngaarden van Terre di Chieti profiteren van de koelte van de Apennijnen en de warmte van de Adriatische Zee, wat zorgt voor een ideaal klimaat voor wijnbouw.Terre di Chieti is een Indicazione Geografica Tipica (IGT), wat overeenkomt met een 'Protected Geographical Indication' (PGI) onder Europese wijnregelgeving. Deze classificatie werd gecreëerd om wijnboeren meer flexibiliteit te bieden buiten de nog striktere regels van de Denominazione di Origine Controllata (DOC) en Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) classificaties, waardoor er ruimte ontstaat voor innovatie.
De druif pecorino is vernoemd naar de schapen, die van de rijpe druiven snoepen in de wijngaard. Deze Riporta pecorino is vol van smaak en levendig fris. Lekker bij vitello tonnato. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze krachtige en kruidige witte wijn met prettige zuren wordt gemaakt van pecorino-druiven afkomstig uit Terre di Chieti IGT. Dit is een subgebied van de Abruzzen dat grenst aan de ...
Meer over deze wijn
Italiaanse witte wijn gemaakt van de druif pecorino. Afkomstig uit Terre di Chieti IGT, gelegen in de Abruzzen. Bloemig met aroma’s van acacia. Met sterk waarneembare zuren en een licht ...
Meer over deze wijn
Château Nouret ligt in de noordelijke Médoc, vlakbij Civrac en Bégadan en op steenworp afstand van het beroemde, hoog aangeschreven Château La Tour de By waar het zeker wat van weg heeft. De ...
Meer over deze wijn
Château Mondou is een kleinschalig wijndomein in Saint-Sulpice-de-Faleyrens, gelegen in de prestigieuze Saint-Émilion-regio van Bordeaux, Frankrijk. Het landgoed beslaat 2 hectare met ...
Meer over deze wijn
Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proef je in deze klasse Barolo: krachtig vol zoet fruit, ceder en Italiaanse specerijen. Nu al genieten!
Meer over deze wijn
Bufalo Nero is gemaakt volgens een eeuwenoude Toscaanse methode: Governo All'uso Toscano. Volgens deze methode wordt er voor een deel ingedroogde druiven gebruikt. Na het persen van de ...
Meer over deze wijn