Kan het? De voor oxidatie gevoelige Verdejo op hout laten gisten en rijpen? Ja, het kan. Maar dan wel relatief kort (6 à 7 maanden). Oude wijnranken en serieus goede wijnboeren zijn daarnaast ook essentieel. Van zulke 'Fermentado en Barrica'-Verdejo's krijg je beslist een Bourgondisch gevoel. De impressies van grapefruit fuseren met verse vanille en noterigheid. Een wijn die liefhebbers van rijke Pouilly-Fuissé's heel lekker gaan vinden.Rueda Verdejo Marqués de Riscal, het toonaangevende wijnhuis uit Rioja, zag in 1972 het potentieel van Rueda als topgebied voor superieur wit: hoogvlakte tot 800 meter met koele nachten en veel kalk en leisteen in de grond. Daartoe werd de inheemse Verdejo in ere hersteld. Op het nippertje, want het druivenras was op sterven na dood.
Het Spaanse wijnmerk Pata Negra maakt wijnen in wel 8 verschillende DO’s. Vrij uitzonderlijk. Deze 100% verdejo komt uit Rueda. De druiven worden ’s nachts geoogst, waardoor de frisheid in ...
Meer over deze wijn
Verdejo uit Rueda. Levendig, sappig en opwekkend. In deze aromatische wijn herken je de geur van appels, tropisch fruit en venkel. Schenk hem als aperitief, bij Spaanse voorgerechten met vis ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze Rueda worden ’s nachts geoogst, waardoor er zoveel mogelijk frisse aroma’s behouden blijven. Het resultaat is een wijn waar het fruit vanaf spat! Dit is een ideale ...
Meer over deze wijn
In Rueda worden de druiven ’s nachts geoogst. Het resultaat is knallend fris wit met tropisch fruit zoals mango, ananas en papaya. Lekker als aperitief of bij vitello tonnato. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn