Finca Montepedroso ligt op een plateau van 750 meter hoog boven de Spaanse stad Rueda. Hier maakt de familie Martínez Bujanda enkel witte wijnen van de Verdejo druif uit de 'single vineyard' die 25 ha. beslaat en lage opbrengsten kent. De eerste wijngaard van de familie stamt al uit 1889. Toen richtte hun overgrootvader het wijnhuis Oyón in Rioja op. Later opende de familie nog drie andere wijnhuizen in Rioja en La Mancha met de focus op rode wijnen. In 2012 was Finca Montepedroso een feit. Verdejo wijn Met de wijnhuizen in verschillende Spaanse wijnregio's is de familie Martínez Bujanda in staat om diverse kwaliteitswijnen te bieden die allemaal de eigenschappen van elke druif en het terroir laten spreken. Dat blijkt wel, want alleen al Finca Montepedroso is al vele malen onderscheiden door de toonaangevende wijnpers, zoals Robert Parker, Decanter en de Guía Peñin (de beroemdste wijngids van Spanje). Rueda wijn Rueda kenmerkt zich door de ligging op een groot en vlak plateau,
Het Spaanse wijnmerk Pata Negra maakt wijnen in wel 8 verschillende DO’s. Vrij uitzonderlijk. Deze 100% verdejo komt uit Rueda. De druiven worden ’s nachts geoogst, waardoor de frisheid in ...
Meer over deze wijn
Verdejo uit Rueda. Levendig, sappig en opwekkend. In deze aromatische wijn herken je de geur van appels, tropisch fruit en venkel. Schenk hem als aperitief, bij Spaanse voorgerechten met vis ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze Rueda worden ’s nachts geoogst, waardoor er zoveel mogelijk frisse aroma’s behouden blijven. Het resultaat is een wijn waar het fruit vanaf spat! Dit is een ideale ...
Meer over deze wijn
Kan het? De voor oxidatie gevoelige Verdejo op hout laten gisten en rijpen? Ja, het kan. Maar dan wel relatief kort (6 à 7 maanden). Oude wijnranken en serieus goede wijnboeren zijn ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn