Tintelfrisse borrelwijn met knisperende zuren en opwekkende aromas van grapefruit. Typerend voor een Sauvignon uit Nieuw-Zeeland. Ook lekker bij iets lichts. Peter Yealands, de eigenaar van Flaxbourne, is niet altijd wijnmaker geweest. Hij begon ooit als mosselkweker en zette op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland een duurzame aquacultuur op. Daarna startte hij er een rendierhouderij. Zijn wens was om op een keer iets met het ruige Awatere foothills te doen. Zodra hij, samen met zijn vrouw Vai, de kans kreeg om dit land te kopen heeft hij zich op de duurzame wijnbouw gestort. Iedereen verklaarde Yealands voor gek toen hij op die stormachtige punt van het zuidereiland wijnstokken plantte. Je druiven waaien er kapot, werd er gewaarschuwd, maar Peter geloofde juist dat dankzij de koele wind de druiven nog meer fruitige aromas en delicate, crispy zuren zouden ontwikkelen. En hij had gelijk. Alle wijnen van Flaxbourne smaken uitgesproken aromatisch en knisperend fris.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn